MASAK itu HIDUP AKU...

Tuesday, November 30, 2010

ok, harini nak ajak korang men masak2...igt dulu mse zaman jahiliah, suke men masak2 ngn sepupu..kah3!!! lawak2..ade ke laki2 men masak2...pegi la mam..ada aku kesah...mwahaha...


BAHAN2 die:-
  1. roti burger..(pkai roti hi5 pon bole gk..)
  2. daging burger,ayam atau daging ikut tekak masing2..(mst la, klu x, xde la namenye burger ye x?)
  3. tomatao
  4. salad..(tapi aku prefer lagi kobis..)
  5. apple hijau..
  6. thousand island..(adek2 bradek mayonis)
  7. planta..






CARA2 NAK BIKIN:-
  1. kuali msti mau ada...panaskan minyak(aku gune planta, sbb bau wangi n rase pon sedap..)
  2. sapu planta kat roti burger korang, then letak kat kuali panas td..(ala, macam brader2 burger slaloo buat tu)
  3. da siap roti tu, goreng burger lak..(aku suke daging tu separuh masak, xsuke garing2)
  4. mase nak tunggu daging tu siap masak, mintak la adek2, nenek atau pak2 sedara tolong potong2 tomato, kobis n apple tadi...
  5. da siap sume, hah!! pandai2 la korang.. kah3 =)..



INILAH HASIL DIE...sebenarnye ade 6 bijik..aku da makan 5, bru ingat nak amik gamba..hehe..xde la..aku makan sebijik je..(tipoo lg, mkn 2 sebenarnye..) jeng3=)



owh, one more thing, aku prefer makan burger without sos..suke letak thousand island tu je..yup!!! thats me....=)

3 pesanan kepada aku:

arif so_pyan said...

heh?
lelaki main masak-masak?

Amy Syaquena said...

salam..

aduh dah la pagi2 hujan tengok burger terus kebuluran...

af3b_p!LaH said...

ARIF,
asal? xbole ke? pakej tau..kah3..

AMY,
haha..sile masak utk ur hubby k? kah3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...