otak akal dan cara befikir

Friday, February 24, 2012

hai uolss..okeyh harini mak jemah nak cakap bagitau sesuatu..uolss sume mesti ade akaun facebook? twitter? akaun bank? ok, abaikan yang last tu.

setiap kali korang bukak, mesti je ade insan-insan yang lepaskan geramlah, sedihlah, gembiralah dan macam-macam ada lagi kan? konpem!
dan konpem jugalah bagi insan yang jenis-jenis alim gittew *tangan kedada, mata keatas* post status bercirikan "islamic environment" walau korang tahu status sebenar insan tersebut.

ok, gua sebenarnya taknak sentuh waima menceritakan pun pasal ciri-ciri manusia yang terdapat di laman soSIAL yang terkenal abad ini tu, sekarang ni gua nak cakap pasal cara pemikiran.

ok, gua sedar dari mula gua membebel tak ade kaitan lansung dengan tajuk gua.

straight to the point lah ok? gua nak bagitahu dekat lu olang sume, kalau insan-insan yang wujud dalam facebook korang hapdet status yang pelik-pelik, gambar pelik-pelik, bideo feliks-feliks, mak jemah nak hengatkan tengok, baca boleh tapi, tolonggggggggglah!
filter dulu setiap bait-bait info yang korang terima masuk dalam kepala korang ittew, kemudian cube fikirkan kebaikan dan keburukannya.

dalam erti kata yang senang untuk difahami, tengok baca bole, percaya 100% jangan...ada paham? kbai.


p/s: berfikir seperti akar serabut, bukan seperti akar tunjang.

1 pesanan kepada aku:

kay_are said...

takde filter r pulak dalam otak ni.. kne g beli r jap g.. =P tapi memang setuju.. status tu biar r yang munasabah sikit.. g makan pun nak update pe kejadah?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...