FAMILY or FRIEND???

Friday, April 23, 2010

ermm...baru saje sebentar tadi on9 facebook...tibe2, pop..bunyi chat box dari ssorg,"weh, ko jadi x pg neh?". "insyallah la", balas diriku. "eh, jangan la macamtu,konfemkan la betol2. nanti x ramai la yang pegi", balas ssorg tersebut dengan nada yang agak berang(aku agak jek, nta la)...

ermm...nak tolak kang member..lagipun i've already promise la...cane neh?? aku yang tyme tu macam orang yang dalam perang dunie ke-3, risao yang t'amat sekali kat prob yang x brape besar sangat neh...actually, this is my weakness..when i'm thinking about something, i'm want it really perfect...maksud aku, aku xnak sakitkan hati semua pihak..

yang jadi prob aku sekarang adalah, bile aku mintak kebenaran keluar from my parents, diorang cakap, "minggu neh kite nak pergi umah along". then aku cam, ALAMAK!!! arghhh!!!! cane neh??

ermm...mujurlah my best fren on9 tyme tu, then aku pon tanye la pendapat beliao... die cakap, friend is like family but make your family as your friend...papehal pun family first, kalau stakat nak enjoy2, hangout with your friend, bile2 pn bole...

bile aku pikir2 balik, ermmm...betol ape yang mmbe aku cakap tu(actually ape yg die tulis, coz ktorg chatting, hehe...) then, aku da buat decision, aku akan follow parents aku...coz, keberkatan parents lagi penting, betol x???

credit to my best friend, coz u have open my mind to choose wisely...we has choices, but there are only way to choose it( matilah BI b'trabor)

2 pesanan kepada aku:

ARC™ said...

family first - the most important rule that u've got to remember

@feB_p!LaH said...

thx arc...
hehe..
cite sup ayam ko bes la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...