KE-RANJANG..

Saturday, January 8, 2011

owh pagi yang sangat dingin. nyaman dan damai saja pagi ini. semalam sudah janji dengan diri mahu main pagi. main apa? my favourite game lah.

BASKETBALL!!=)

dulu aku tak suka main petang. tak suka sukan. badan aku dulu berisi giler-giler (tp skang pon berisi gak, tapi tak macam daulu-daulu..). hadirnya kau dalam dairi hidup aku, buat aku tukar perspektif diri ini. kau aktif, pandai main sume game. buleh kate bintang juga lah masa dulu. masok-masok je skool, kau sudah aktif. tapi masa itu, aku tak heran pun. sebab baru kenal kau. aku jenis harus ditegur dahulu (pemalu juga aku ni..) tapi bila sudah rapat(maksud aku kenal..), kau dan kawan-kawan kau selalu menge-DOG aku. ouch!(gedik giler) pedih hati ini dek terguris dengan kata-kata kau. namun, aku terimanya sebagai satu gurauan saja lah. rileks sudah! yang aku nak berSENTUHan mengapa pula.

satu petang yang damai, aku plan nak tidur. time tu, baru habes prep (kelas persendirian..) kau tegur aku ajak main basketball (huh! baik pula kau ni..) aku pun follow la main. first time main, haha! macam HARAM! macam tikus kau suruh die baiki tembikai, sudah lah tidak tahu main, disuruh main pula. gelabah ketiak aku.

tapi, yang peliknya, tibe-tibe aku macam suka sangat dekat game tu. so, aku pon main lah tiap-tiap petang. tapi kau jarang main dengan aku. mungkin sebab aku tak power kot? selalu main dengan budak-budak bodoh je. haha!

nak di pendekkan cerita, sampailah F3 aku main bende yang sama. every evening asik main saja. tapi, aku tetap macam dulu. tak pandai-pandai main. satu hari, kau ajak aku turun training sebab ada tournament daerah. huh?! WTF! aku cakap aku tak pandai main la. kau kata kau yakin dengan aku. huh?! (terharu lah pula..) dengan memek muka yang kau buat, lagilah aku bertambah yakin nak join. padahal takut, malu, bimbang dan macam-macam perasaan lagilah ada. tapi, bangge tu tetap no.1 haha!

masok tournament? WTF!

ditakdirkan masok menang no. 2 ok lah tu. kau memang hebat. man of the match! kau pergi wakil daerah, aku tak. sebab aku kurang skill dari kau. haha! tapi, aku tetap bangge dengan kau. walaupun kadang-kadang rase kau ni terlalu showoff. tapi kau baik.

setat dari saat kau ajar aku main basket (BI aku fail, sori la..) aku sudah mula suka main petang. tak kira game ape pun. sume aku bedal. tapi, tak power cam kau. hehe. aku selalu ingin jadi macam kau. hebat! haha!

tapi sekarang, bila sudah besar, aku sudah tak main lagi dengan kau. maknanye, jarang main dah basket. shoot pun sudah tumpul. tapi all the moment with u, will be remembered forever. thank you MYFREN sebab kau, aku banyak berubah. kau tak perasan, tapi aku yang tahu.

now i'm playing alone without you.

kadang-kadang tengok orang main. ingat lak time main sama-sama dulu. selalu kau tegur aku sebab main macam HARAM! haha! garang weh kau.

orang kata, kawan macam guitar. kalau kau mahu terus keharmonian dalam berkawan, rajin-rajinkan diri untuk tuning guitar tu selalu ya! jangan pula jadi macam harimau tersepit. sudah tolong, kau pula di BAHAM!





4 pesanan kepada aku:

SuperHuman said...

sape mamat tu??
wah abg afeb sangat jiwang nih..

af3b_p!LaH said...
This comment has been removed by the author.
Hafiy Halim said...

aku makin cepat pancit la afeb
hahaha
bontot makin berat
hahaa

af3b_p!LaH said...

HAFIY,
haha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...